het Broodlokaal

We maken bijna alles zelf en dat proef je!
Alles wat je eet, drinkt of meeneemt bij het Broodlokaal wordt vers en met veel liefde klaargemaakt, zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen.

Brood
Het Broodlokaal bakt brood van Menno. Die bereidt het deeg volgens authentiek Frans recept van biologisch meel en dat bakken we in Zeist af. Je wilt nooit meer iets anders!
Naast het brood van Menno verkopen we ook brood van de Veldkeuken, de kleinschalige biologische bakkerij in het koetshuis van landgoed Nieuw Amelisweerd. Deze bakker is “Held van de Smaak” in de categorie brood en banket van de provincie Utrecht, net zoals Menno t’ Hoen de “Held van de Smaak” van de provincie Zuid Holland is.

Boterhammen, broodjes & salades
Je kunt belegde boterhammen in de winkel kopen of in het lunchcafé eten. We maken er dan echt een feestje van met het lekkerste beleg en de fi jnste salades. Eiersalade, tonijnsalade, pesto, allemaal vers voor jullie in onze open keuken klaargemaakt. Kijk voor ons assortiment op de bestellijst.

Soep
Vrijwel iedere dag is er een verse soep van verse groenten en bouillon. Vol heerlijke seizoensgroenten maar zonder verdere toevoegingen. Alle soepen zijn dus supergezond,supervoedzaam en prima wanneer je op je lijn let.

Fruit- & groentesap
Onze speciale sapcentrifuge haalt alle sap – en alle vitamines & vezels! – uit het verse fruit en de groente die wij afhankelijk van het seizoen selecteren. Laat je verrassen door de sap van de dag!

Macarons
Feestelijke dubbele koekjes van amandelmeel, suiker en eiwitten, gevuld met verfijnde crème. Volgens authentiek Parijs’ recept, maar dan versgebakken in het broodlokaal zónder kunstmatige toevoegingen. Macarons zijn leuk en bijzonder als traktatie, of om als kadootje weg te geven aan jezelf of een ander.

Taart & gebak
Samen met de franse patissier William Duterlay maken we de volgende taarten en gebak:

Hazelnotenhansjes – Verrukkelijke hazelnotenschuimgebakjes naar een recept van Hans van Ballengooien (gepensioneerd banketbakker, nu opgevolgd door bakkerij van Kooten in Utrecht).
Appelkruimelroomtaart – Heerlijke appeltaart met een laag banketbakkersroom onder de stukjes verse appel met daarop krokant kruimeldeeg.
Cheesecake – De beroemde New Yorkse Junior Cheesecake, maar dan vers gemaakt in het Broodlokaal.
Worteltaart – Wortel/noten cake met bovenop een laagje roomglazuur.

Koekjes
Het assortiment is klein, maar fijn!

Chocolat chip cookies
Schandaaltjes – Schandalig lekkere boterkoekjes gevuld met karamel en walnoten
Boeren boterkoekjes – Boterkoekjes met een rand van sesam en fleur de sel
Zeister krentenkakkers – zuinig, maar o zo lekker

Loopt het water je al in de mond? Bestel meteen via onze webshop!